...

PhysioVisit

Revalidatie na Voorste Kruisbandletsel: Essentiële Do’s en Don’ts voor een Sterke Knie

Voorste kruisbandblessures komen vaak voor in de sportwereld. Als je zo’n blessure hebt, is het belangrijk om te weten wat je wel en niet moet doen tijdens je herstel. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen en vermijden:

Wat je moet doen:

  1. Luister naar je knie: Als je pijn en zwelling voelt na oefeningen, let daar dan op. Forceer jezelf niet en laat je oefeningen aanpassen om ongemak te voorkomen.
  2. Versterk je bovenbeenspieren: Leg-extensies zijn goed om specifiek je bovenbeenspieren te versterken, wat cruciaal is voor je herstel.
  3. Begin rustig met impactoefeningen: Voordat je begint met hardlopen, start langzaam lichte springoefeningen om je knie voor te bereiden op de belasting van het hardlopen.
  4. Werk op kracht: Doe oefeningen om je bovenbeenspieren, bilspieren en kuiten sterker te maken.
  5. Laat je testen door je fysiotherapeut om te bekijken of je klaar bent om terug te keren naar je sportieve activiteiten.

Wat je moet vermijden:

  1. Haast je niet naar de operatietafel: Overweeg alternatieven voordat je beslist je te laten operatie.
  2. Start niet meteen met hardlopen: Laat je niet leiden door tijd. Het is belangrijker om bepaalde doelen te bereiken voordat je weer begint met hardlopen.
  3. Sla reactieve wendbaarheidstraining niet over: Wendbaarheidstraining helpt je om beter te reageren op onverwachte bewegingen.
  4. Ga niet meteen voluit trainen: Neem de tijd om je training langzaam op te bouwen na je herstel.
  5. Ga er niet zomaar vanuit dat goedkeuring van de chirurg betekent dat je klaar bent om terug te keren naar je sport: Neem samen met je fysiotherapeut, coach en andere betrokkenen een weloverwogen beslissing.

Dit zijn belangrijke dingen om te onthouden tijdens je herstel. Door deze adviezen te volgen, kun je hopelijk sneller herstellen en je blessure verminderen!

Share article

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze Sociale Media

Newsletter

Sign up our newsletter to get update information, news and free insight.

Populaire Post

Onze Video's